Första Natten med tältet…

5-6/7 vid Tyresta Nationalpark och Tyresta Naturreservat

….och med fina vänner i tälten intill….och en trygg plats att starta din “tältkarrriär.”..eller bara en gång?….ja du väljer vad du vill uppnå med detta. Med en vän eller ensam, med tält eller i en hammock (hängmatta) och kanske känns det hur kul som helst eller kanske lite obekvämt. Men oavsett så ger vi det en riktig chans och möts för denna utmaning och framför allt upplevelse!

Välkommen ut i tältet!

/Niclas

Ja det som jag pratade om flera ggr under 2021 och mött så många säga-”jag vill sova i tält och helst ensam men har inte kunnat/velat/vågat”.
Nu gör jag det möjligt , tryggt och kul!

Och det blir ett tillfälle i vår och sedan 2 till i sommar!

Med matlagning och skönt häng tillsammans och tälten en bit ifrån med ändå nära och tryggt. Och har du inget tält så kan det säkert lånas ihop. Stormkök har jag som ingår men vi kan eventuellt (beror på plats o väder…) även laga mat på öppen eld.

Vi sätter upp tälten, gör oss redo, kanske en kortare vandring, lagar mat, har skönt prat och kanske just pratar om det nya och utmanande.

Preliminärt program för detta dygn:

5e juli kl 15.00 möts vi vid parkeringen intill Hundrastplatsen/Tyresö Flaten och slutet av Gammelströmvägen. Koordinater mm kommer. Och buss går ofta till cirka 500 m från samlingsplatsen.

På den platsen eller strax intill så tar vi ett kort välkomst möte och pratar lite om förväntningar och syfte.

Efter detta så går vi cirka 500 m till vår “camp”. Vi slår upp tälten tillsammans, gör oss redo och myser till det. Var och en på sitt sätt. Sedan tar vi vandring på cirka en timma i Tyresta Naturreservat (nära Nationalparken) och njuter av skogens dofter och bilder. Om du inte vill lämna campen så sitter du kvar eller gör det du vill. Här finns inga krav eller måste.

När det närmar sig kväll så planerar vi middag och du kan välja din mat på det sätt som du vill. Ett stormkök finns och vi visar hur det fungerar om det är nytt för dig. Eller på öppen eld på en given o fast eldplats.

Och så fortsätter detta dygn…på dina villkor med möjlighet att umgås, att vandra, lära dig ditt (eller iaf ett tält). Vi tar det som det kommer och löser ev problem…ser möjligheter och har kul!

PRISER, BOKNING OCH LITE MER …

Pris för detta fina dygn är blygsamma 795 kr och då är jag på plats i ett dygn. Jag bistår med att få tält o saker runt om kring på plats, visar stormkök och leder en kortare vandring mm.
Det du tar med är mat o dryck för ett dygn inklusive maten du vill laga på stormkök (om du nu vill det, annars väljer du annat efter dina behov så klart).
Du tar med sovsäck/tält, liggunderlag , ficklampa, kläder att sova i och varför inte en skön kudde eller annat som skapar trygghet och en skön sömn. Vi går inte långa sträckor med packningen så några extra kilo är ok men ryggsäck behövs att bära med.


På mina äventyr finns inga pekpinnar eller krav, prestigen har vi kastat o du kan vara dig själv. Välkommen ut!

Om du behöver hyra tält så kan finns att hyra på t ex naturkompaniet, addnature, hygglo och fler andra ställen.

Välkommen att boka och obs senast den 15/5 genom en inbetalning om 795kr/person via Swish 123 263 63 97 eller BG 686 9077.


Anmälan är bindande. Om jag avbokar arrangemanget återbetalas 100%.Arrangör är Niclas Tengwall ab medlem i Visita.

Men glöm inte att jag också har fina äventyr under 2022 på Hellas/Nacka den 21/5, Stendörren (22/5), Köpenhamn (16/6), Grövelsjön, på ,Höga Kusten (3-6/6) och och det vackra Lofoten 12-17/7 och som avslut på sommaren i Jämtland med 4 dagar vandring sista helgen i september. Och mer kommer… 

Vi ses!

// Niclas