Lofoten #1

ONLINE ikväll söndag 26/6: https://fb.me/e/1PjAFgNFD

12-17/7 på vackra Lofoten och basecamp Kabelvåg!

Uppdatering den 21a maj: obs att det kommer en resa till den 30/7-6/8 på Lofoten ,se Lofoten#2. En annan form och lite annat innehåll som tågresan, transfer, boende, mat mm, aktivt och kul!

Vill du också Uppleva Lofoten och en helt magisk natur?

Lofoten är för mig väldigt mycket och väldigt nära. Jag känner för området, bergen, fjordarna, naturen i stort och en skön stämning. Att besöka och uppleva Lofoten är något alldeles extra tycker jag och jag hoppas visa upp detta för dig. Och att du upplever det stora och sedan tar med dig ett fint minne hem. Lofoten resan räcker länge!

Jag ser verkligen fram emot att möta dig här den 12e juli!
// Niclas

Och dessutom med en grupp av prestigelösa, trevliga och nyfikna människor ja då skall du boka detta som ger en stor upplevelse!

Preliminärt Program:

Tisdag den 12e juli tar jag emot dig/er är ni kommer på plats till Lofoten och Kabelvåg som är vår BaseCamp under veckan. Några kommer säkert med bil, andra med buss och någon kanske kommer med bår från Bodö.

Kabelvåg är ett mindre samhälle med cirka 1600 invånare och som är Lofotens äldsta fiskeläge. Några mer kända saker just här är :

• Lofotakvariet
• Galleri Espolin
• Lofotmuseet
• Vågan kyrka, “Lofotkatedralen”,

Kabelvåg ligger cirka 5 km från Svolvaer som med cirka 5000 invånare är en typ av huvudstad för Lofoten. eller i alla fall en centralort dit många kommer buss från Narvik eller Flygbuss från Lofoten/Narviks flygplats.

Eftersom alla nog kommer vid olika tidpunkt, dessutom ngn dagen innan och ngn sent på kvällen så har vi flera starter. Målet är att vi redan dag skall ut på en vandring i närheten och bekanta oss lite med byn. Och om vädret tillåter och om någon vill så lägger vi en sup bräda eller 2. Eller kanske en kajak för en minitur på egen hand i den fina viken som finns intill oss.

Dag 2 Onsdag så har vi ett mer formellt välkomst möte efter frukosten som ingår och en genomgång för den som kanske inte hann på plats under tisdagen. Sedan är planen att vi åker ner till Reine och Å (längst ned på Lofoten) med lokalbuss så får ni se väldigt mycket av Lofoten.

Under dagen blir det en vandring till och en Kajakpaddling med guide i Reine området. Efter hemfärd så har vi välkomst middag tillsammans. Och det bjuds in till en SUP tur på kvällen för den som vill med.

Torsdag är det planerat att vi åker till Svolvaer för en liten stadskoll men också en vandring till Djävulsporten för den som vill . Detta är en relativt krävande vandring men alternativ finns. Och inget måste att komma hela vägen uppe. Utsikten är bedårande oavsett. Ett annat alternativ är också Henningsvaer med den spektakulära Lofoten Stadion som är helt unikt placerad) denna dagen och då kan vi också ha möjlighet till en kajak tur och en vandring nära byn.

Programmet fortsätter så här med omväxlande vandringar, kajak turer och SUP paddlingar. Men allt beror på väder/grupp och arrangörer av vissa aktiviteter så det kan både komma till och försvinna saker som planerats. Men en plan B finns alltid och jag tror inte att du kommer att vara besviken vare sig under eller efter resan. Det är heller inget måste att vara med på allt. Och det är en resa utan prestige där vi skall ha kul, umgås och uppleva. Vi skall inte jaga runt eller bara hinna med allt som finns heller.

Lofoten är dessutom stort, större än många tror, och har oändligt många vackra platser. Jag vill ge dig en bit av Lofoten och tror att du kommer vilja åka hit igen!

Vill du veta mer så fråga gärna via Messenger, mail niclas@utemedniclas.se eller telefon/sms 0769 416040.

PACKLISTA

Information, priser och bokning mm:

Och där du kan välja om du vill vara med på allt eller bara vissa delar

Då tycker jag att du ska boka din plats redan nu för en resa på 5 nätter och 6 dagar på Lofoten med bra boende och magiska vandringar med underbara fjordar intill och ett fint Norskt Hav utanför.

Det blir också Paddlingar med kajak och StandUpPaddle och mycket mer dig som vill med på en tur alltså.

För att paddla kajak bör du ha minst grönt pass eller motsvarande, dvs nivå 3-4 (på min 1-5 skala). Och jag råder alla att träna under vår o sommar samt gå en kurs eller 2. Jag kommer att erbjuda detta i samarbete med certifierade ledare etc från Paddla I Pampas. Jag vet att det finns certifieringar i mitten på maj för t ex grönt pass.

Och om du bara vill vandra eller enbart paddla så är det så klart helt ok. Du väljer det som du vill och har lust med.

Det som ingår:

Bra boende 5 nätter i Kabelvåg alldeles intill havet. Vi bor tillsammans i stugor med 2-4 bädds rum om du inte bokar enkelrum. Eller i par då har ni eget rum.
Kök eller pentry finns i varje stuga.

– 3 turer med kajak i grupper om 6-8 personer normalt sett.

– 3 turer med SUP Paddlingar

– 3 turer vandring på olika nivåer.
– Frukost 4 dagar
– En middag utomhus (övriga kan du lösa i eget köket eller på restaurang eller ute i stormkök som du får med på resan om du vill låna)
– Tillgång på ett par extra kajaker finns på plats och betydligt fler SUP brädor att låna mellan turerna. Dvs om du vill ut en runda själv utanför dom bokade turerna.
– En engagerad guide och reseledare (jag) som gör allt för din upplevelse. Samt även inhyrda guider på vissa delar.- Och mycket mer!

Möjlighet att boka extra nätter finns. T ex dagen innan eller en dag efter. Kolla med mig om priser och tillgång på boende så löser vi det på bästa sätt.

Det är ett max antal på 18 personer och hela turen utom resan hit. Tåg går till Narvik om du åker genom Sverige alt till Bodö om du åker genom Norge.

Från Narvik tar du enklast Bussen till Lofoten /Kabelvåg och från Bodö tar du båten över till Lofoten. se mer på Reis Nordland

Om du kommer med Flyg så går det flygbuss till Svolvaer som ligger strax intill Kabelvåg. Därifrån möter jag upp om det behövs. se mer på Reis Nordland

3 Varianter finns på denna Lofoten resa:

1.Pris baspaket är 10 450 kr inkl allt ovan. (obs 1 eller max 2 platser kvar just nu den 4e maj)

2. Pris Kajak Light 9450 kr.

Inga guidade paddlingar med extern guide, dvs det ingår någon (1-2) enklare tur med mig som guide. I snällare och lugnare vatten. Du måste fortfarande kunna egen räddning och kamraträddning som minimum.

3. Pris utan Kajak/paddling är 8750kr. Se även mer på https://fb.me/e/34cmkQgGj

I övrigt detsamma med boende/mat/vandring.

OBS att alla priser är med reservation för valutaändringar av sek/nok. Utgångspriserna är satta i december 2021.

Tillägg extra natt i delat rum 17-18/7 i hus med eget wc/dusch o kök och mycket hög standard: 1250kr.

BOKNING!

Du bokar enklast genom ett mess till mig eller via mail till niclas@utemedniclas.se och en bokningsavgift om 2000 kr via swish 123 263 63 97 eller BG 686 9077.
Ange Lofoten v. 28 och ev matallergier/veg etc.

Del 2 (resterande) betalas in senast 31/5 2022. Avbokning mm se längst ned.
…………………………………
Tips angående resa:
TÅG: Det går tåg till Narvik och sedan får du ta bussen därifrån till Svolvaer på Lofoten. Alternativt tåg är från Oslo o sedan några byten o fram till Bodö o över med båt!

FLYG: Alternativ 1 är via Oslo till Lofotens flygplats kallas också för Narviks flygplats men ligger i kommun Harstad och flygplatsen är lokaliserad i Evenes. Därifrån kan du ta Flygbuss som tar cirka 2,5h (eller samma tid med en hyrbil) till Svolvear. Kostar nog runt 360 kr men du kan hitta mer på https://avinor.no/ som motsvarar Swedavia.

Ytterligare en variant är Flyg till Bodö och sedan Båt över till Lofoten o sen med buss eller taxi.


—————-

Ansvarig arrangör är Niclas Tengwall AB /Ute med Niclas som är medlem i Visita och kammarkollegiet.

Om evenemanget skulle ställas in så återbetalas 100%.


Om du avbokar senast 31/3 2022 återbetalas allt utom bokningsavgiften om 800kr.
Om du avbokar senast 31/5 2022 återbetalas 60%.

Därefter ingen återbetalning om du avbokar detta evenemang men du kan alltid överlåta din plats till någon annan.

————————-

INSPIRATION:

Typbilder från boende på Skårungen. OBS att det kan finnas avvikelser från just ditt boende. Men det är bra och bekvämt samt på bryggan eller ngn stuga och hotell rum lite ifrån men i samma område!