Faq Åre vecka 6 -2023

Vanliga Frågor om mina resor till Åre och specifikt vecka 6 -2023!

  1. För vem är denna resa?

Svar:  för alla som vill vistas i Norra Europas största skidsystem och mest kompletta by. Men också för dig som älskar vinter och snö eller vill lära dig att uppskatta detta. Här finns plats för alla oavsett ålder och förkunskaper.

  • Hur mycket måste jag kunna om skidåkning?

SVAR: i princip ingenting eftersom det finn skidskola som ger dig grunderna. Samt att jag sedan delar upp oss i mindre grupper efter förmåga/kunskap/erfarenhet och erbjuder turer som passar alla. Så om du aldrig någonsin har åkt så får du lite grann och sedan kan du köpa ännu mer skidskoale och givetvis träna o kämpa på.  För dig som redan kan en hel del eller väldigt mycket så finns det också skidskola och turer som borde passa dig bra. Så klart finns det undantag och att man faller mellan grupper men än så länge tror jag inte att någon lämnat mina Åre (7 st tidigare från 2020)  och varit besviken. Jag ger dig möjligheter och sedan är det upp till var och en. Vädret kan så klart spela oss ett spratt och stoppa både skidskola och turer men det är som alltid i utelivet och äventyr i naturen.

  • Vad gör vi om det blir oväder?

SVAR: Jag är van vid alla typer av väder och jag kan anpassa aktiviteter och dagen på ett bra sätt. I Åre finns det gott om café, restauranger, simhall, spa, gym, yoga och möjlighet att hyra t ex längdskidor eller gå en vintervandring (med eller utan snöskor).

  • Vad ingår i priset för resan?

SVAR:  tågresa dagtid (börjar ta slut så kolla med mig så fort du bestämt  dig) t o r från Sthlm (du kan köpa resan i vecka 6 utan tåg också om du vill lösa det på annat sätt. Det ingår ett fint boende i delat rum (enkel mot tillägg) och vi har 2 bra lägenheter i 2 hus på vägen upp mot Copperhill i Åre Björnen.

Det ingår också skidskola, en välkomstmiddag, frukost (varje dag), skidturer att följa med på, byvisning med bubbel, ett yogapass. Det ingår transfer till och från tågstation till boendet. Det som inte ingår är dina luncher samt middag på kvällen. Du kan välja att äta på någon restaurang i Björne eller Åre by eller laga i ett bra kök som finns i varje lägenhet. Eller låna ett stormkök och ät utomhus vet ja!

  • Kan jag hyra skidor och annan utrustning i Åre?

SVAR: allt kan hyras i Åre. Skidor, hjälm, kläder, pjäxor osv. I området där vi bor, Björnen, finns 2 uthyrningsbolag. Skistar och Skidcenter. DE ligger med 200 m emellan och nära boendet också. I det lilla centrat i Björnen med uthyrning, café och butik finns också en liten Ica. Sedan har du 2 coop och en stor Ica i Åre by intill stationshuset. Det finns också en second hand (Mountain Recykle) och en uthyrning av allt inom Outdoor som heter Outdoor Buddies och du bokar på webb.  Vid torget i Åre by finns också ett antal skid/klädbutiker mm.

Fler frågor: hej@utemedniclas.se eller messenger eller 0769 416040