Faq Åre vecka 6 -2023

Vanliga Frågor om mina resor till Åre och specifikt vecka 6 -2023!

  1. För vem är denna resa?

Svar:  för alla som vill vistas i Norra Europas största skidsystem och mest kompletta by. Men också för dig som älskar vinter och snö eller vill lära dig att uppskatta detta. Här finns plats för alla oavsett ålder och förkunskaper.

Hur kan jag åka till Åre?

Svar: tåg går utmärkt hela vägen fram till Åre C men du kan också flyga till Östersund och sedan buss. Bil går också men räkna med 8.9h från Sthlm inkl pauser cirka. Och kör lugnt är du snäll.

  • Vad gör vi om det blir oväder?

SVAR: Jag är van vid alla typer av väder och jag kan anpassa aktiviteter och dagen på ett bra sätt. I Åre finns det gott om café, restauranger, simhall, spa, gym, yoga och möjlighet att hyra t ex längdskidor eller gå en vintervandring (med eller utan snöskor).

  • Kan jag hyra skidor och annan utrustning i Åre?

SVAR: allt kan hyras i Åre. Skidor, hjälm, kläder, pjäxor osv. I området där vi bor, Björnen, finns 2 uthyrningsbolag. Skistar och Skidcenter. DE ligger med 200 m emellan och nära boendet också. I det lilla centrat i Björnen med uthyrning, café och butik finns också en liten Ica. Sedan har du 2 coop och en stor Ica i Åre by intill stationshuset. Det finns också en second hand (Mountain Recykle) och en uthyrning av allt inom Outdoor som heter Outdoor Buddies och du bokar på webb.  Vid torget i Åre by finns också ett antal skid/klädbutiker mm.

Fler frågor: hej@utemedniclas.se eller messenger eller 0769 416040