Grövelsjön Snö!

Ute med Niclas bjuder nu in till SNÖDAGARNA i Grövelsjön 2024. Alla snöresor finns här: Snöresor 23/24 – Utemedniclasbutiken

Det är dags för Grövelsjön igen och jag har haft med det i planen under lång tid och genomförde event 2023 som blev så bra. Du är så välkommen!

Vi kommer att i en liten grupp uppleva det vackra Grövelsjön på turskidor, snöskor och vandrandes. (Vill du även testa längd eller topptur så kan du köpa till det på plats). Vi lagar mat ute ibland och njuter av dom sydliga fjällen och vidderna.

Det är aktiva dagar och program finns från onsdag em/kväll till söndag em.
Sedan väljer du om du vill vara med på allt eller stå över en del.
Du behöver inte ha med turskidor om du inte redan har egna, det ingår 2dagar. Och samma sak angående snöskor som är kul, enkelt men också bra träning.

Du behöver ha med dig bra och rätt (med tanke på väder och aktivitet) kläder för dessa dagar och en packlista med mitt förslag kommer inför resan.

ALLT detta ingår allt på Snödagrarna 2024 i Grövelsjön:

– 1 dags kurs/tur med lokal guide i Turåkning (längdåkningens offpist)

– en kul och skön tur med snöskor (det ingår snöskor om du inte har egna)

– snövandring i vackra fjäll

– matlagning ute

Detta ingår också:

-Boende (delat rum)
– Helpension
– Linne och Städning.
Och som alltid fantastiskt vänliga, positiva och fina deltagare!

Jag tipsar gärna om tåg/buss – Resa med tåg/buss från Sthlm C och efter annan ort efter ök.

Vill du med?
Hör av dig till mig för pris: niclas@utemedniclas.se eller 0769 416040


Bokar du för 2 personer eller fler så reduceras priset!

Välkommen att boka Snödagarna 2024 alternativ 2: 5 dagar 20-24/3 med Turskidåkning, Snöskor och Hike – Utemedniclasbutiken
Tack och ange ev mat allergi (ej diet).

Arrangör är Ute med Niclas/Niclas Tengwall AB, ansluten till Visita samt försäkrad i IF.

Villkor vid köp: Kontakt/villkor. – Ute med Niclas

PACLKISTA se nedan

AVBOKNING

Efter 15/2 2024 är det ingen återbetalning.
Du kan byta bort din plats fram till 10/3 om du önskar att avstå eller blir sjuk.
———————–
Och ta även en titt på din hemförsäkring inför denna resa , som alla andra iofs.

Och om du känner att du vill boka men har lite svårt med ekonomin just då , återkom till mig så hittar vi en lösning om att dela upp det hela. Viktigast är att DU kan åka med!

Men glöm inte att jag också har fina äventyr och stora upplevelser under 2023-24 i Bohuslän, på Höga Kusten, Skåne och och det vackra Lofoten!
Du hittar allt under Evenemang på den öppna sidan Ute med Niclas Äventyr för alla och Utemedniclasbutiken

Packlista Grövelsjön v 12/2024

Detta är mitt råd och bygger på min kunskap av skidåkning, ett stort antal resor och ett liv ute i allmänhet. Det blir en kul resa och mycket kommer att hända. Planer/turer kan också anpassas eller ändras pga väder eller bara nyfikenhet. Min devis tryggt och kul genomsyrar också min packning.

Men mer specifikt och utöver det mest privat/nära så föreslår jag:

 1. Skidkläder i form av skalplagg (eller lite kraftigare med foder). Att bygga på och lätt ta av är en förutsättning tycker jag. Behöver du råd inför ditt val eller köp så fråga gärna.
 2. Underställ, långkalsonger.
 3. Solglasögon och ibland kan det behövas skidglasögon det verkligen blåser o snöar hårt.
 4. Kängor behövs när du skall på hike och med snöskor. Har du olika modeller så föreslår jag en mellan hög modell. Fråga gärna.
 5. Mellanlager av fleece, softshell eller dun är också bra.
 6. Buff, balaklava (sk rånarluva) och ansiktsmask är skönt om kyla.
 7. Ryggsäck för dagsturer (storlek runt 15-30 liter föreslår jag). Bra för ett par extra raggsockor/ strumpor, kanske ett förstärkningsplagg (dun eller fleece eller ull) o en termos. Jag har ofta extra handskar med plus en tunnare mössa.  Sittunderlag kan vara skönt men en påse med extra kläder i fungerar också till detta.
 8. Första förband inkl ngn typ värktablett, ev. allergitablett och kanske skavsårsplåster. Ett bra tips är värme/foliefilt som inte väger ngt alls men bra om akut läge eller för att hålla värme även utan olyckor.
 9. Damasker är otroligt användbart om snöskor och hike med kängor på vandring i skogen. Finns att köpa från några hundralappar. Skyddar o tätar kängor/byxor till stor del och värmer.
 10. Myskläder är alltid rätt på kvällen.
 11. För din privata/egen tid och bara häng så vet du bäst själv men min erfarenhet säger att just dom där jeansen o snygga skjortan sällan nyttjas. Det är ofta skidkläder/träningskläder eller vandringsbrallor på. Men detta väljer du bäst och efter utrymme i packning.
 12. Vattenflaskor och en termos för varmdryck.
 13. På mina äventyr /turer/vandringar är det 100% alkoholförbud under själva event delen men privat eller hemma på kvällen osv har jag ingen synpunkt.
 14. Powerbank till mobil. Laddsladd osv.
 15. Packa gott om tålamod, nyfikenhet och optimism. Och lite extra acceptans om någon sinkar gruppen ibland är bra. Och glöm inte att det alltid är någon som är sist i alla grupper och någon som vill gå/vandra/skida snabbare.  Men jag styrs och leder efter säkerhet och glädje, tryggt och kul. För alla. Dessutom är vi alla humanister och stöttar varandra om det behövs.

Lakan o Linne ingår!

Detta är vad jag kom på idag men du kan också få tips på t ex Friluftsfrämjandet, Naturkompaniet med flera. Ta så mycket du kan o vill bära.

Viktiga telefonnummer: Niclas 0769416040  & om Akut: 112

//Niclas